fredag 20. mai 2011

Rundstykker med cottage cheese

Bake kake søte, syng vi for småttisane våre heime eller i barnehagen. I mitt tilfelle vart det bake cottage bolle i går, då bakelysta kom over meg nokså seint på kvelden. Rundstykker med cottage cheese er skikkelig gode. Dei er nok ikkje så grove og fiberrike som eg skulle ønske, men cottage cheese er til gjengjeld rik på protein, så då veg det no opp for litt. Rundstykka har bollekonsistens pga. dei er bakt med mjølk og ikkje vatn. Det er svært lite sukker i dei, så om ein føler for å gi barna ein sunnare bolle som dei kanskje jublar over, så er ikkje desse eit dumt val! Dropp valmuefrøa, så ser og kjennast det ut som bolle. :-)


Ingredienser:
2 kg kveitemjøl
300 gram margarin
1 liter lettmjølk
2 pk gjær
1 boks cottage cheese
3 ts salt
3 ts sukker
2 egg
1 egg til pensling
Valmuefrø

Framgangsmåte:
Smelt smør, bland med mjølk og løys opp gjæra i væska. Hakk cottage cheese med stavmiksar, og bland inn egg, sukker og salt. Bland dette med væska (mjølk/gjær/smør) og jobb inn mjølet til slutt.
Hev til dobbel størrelse.
Pensle med egg og strø på valmuefrø.
Etterhev.
Steikast på 225 grader i ca. 15 minutt.


post signature

1 kommentar:

Heidi sa...

Såg skikkelig gode ut, og at dei er fattige på sukker og proteinrike va jammen lurt! :) Skal prøve mej på dissa aldeles snart! :D